Nieuws

'Serie A-promovendus Monza wil stunten met aankopen van PSG en Barça'

'Serie A-promovendus Monza wil stunten met aankopen van PSG en Barça'

01-07-2022 23:58

Aan transferambities geen gebrek bij AC Monza. De kersverser promovendus uit de Serie A heeft het gemunt op twee topspelers: Mauro Icardi en Oscar Mingueza moeten naar Italië verhuizen, weet Italiaans transferexpert Gianluca Di Marzio. 

Monza kwam in het voorbije seizoen als winnaar uit de strijd in de play-offs om een plek in de Serie A, waar het Pisa in een tweeluik versloeg. De club van Silivo Berlusconi en Adriano Galliani is niet van plan zich gedeisd te houden, en heeft met Icardi en Mingueza twee topversterkingen op het oog.

Monza heeft contact gezocht met Wanda Icardi, de vrouw van Mauro. Momenteel is de spits actief in Paris Saint-Germain, maar dat is tot nog toe niet het huwelijk wat op vooraf werd verwacht. In zijn totaliteit is de spits goed voor 203 goals in 383 wedstrijden. Dat zijn statistieken die ook niet onopgemerkt zijn gebleven bij de Italiaanse promovendus.

Naast de Italiaanse spits staat ook Mingueza op de lijst. De linkerverdediger van FC Barcelona mag vertrekken uit het Camp Nou Spotify-stadion. Daar kwam hij in totaal tot 66 wedstrijden waarin hij twee keer het net wist te vinden en vijf keer succesvol een ploeggenoot wist te bedienen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!