Reactie

Dit zegt Veerman over zijn eerste goal in Oranje en samenspelen met De Jong

Dit zegt Veerman over zijn eerste goal in Oranje en samenspelen met De Jong

26 maart - 23:16

Joey Veerman leefde in een 'bubbel' na het maken van zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal. De middenvelder is blij met de kansen die hij krijgt, hoopt mee te gaan naar het EK en het liefst als basisspeler, maar snapt ook dat met Frenkie de Jong 'de beste speler van Oranje' op zijn positie staat.

Een kleine vier minuten had Veerman nodig om tot scoren te komen tegen Duitsland. De Oranje-international maakte zijn laatste doelpunt namens PSV tegen FC Twente uit, dus het was even geleden. Na zijn goal wist hij even niet hoe hij moest reageren.

"Altijd binnenkant voet, het was een goede bal van Memphis. Ik zag hem door zijn benen gaan maar op dat moment juichen was lastig", aldus Veerman bij de NOS. "Je zit in een soort bubbel ofzo als je je eerste goal voor Nederland maakt. Normaal juich ik altijd heel intens als ik scoor, maar nu was ik een beetje rustig. Ik was wel heel blij van binnnen."

Dat Veerman naast Jerdy Schouten stond, hielp ook wel. "Wij weten precies wat we van elkaar moeten, hoe we moeten lopen en hoe we ballen spelen. In de tweede helft hebben iets meer durf, kunnen iets meer uitstellen en spelen we ballen tussen de linies. Daar kwamen wel kansen uit."

Frenkie op favoriete positie

Veerman stond dinsdagavond links op het middenveld, maar daar loopt normaliter Frenkie de Jong. "Het is al een tijdje mijn positie, maar ik heb tegen Dortmund en de topwedstrijden in Nederland op die positie gespeeld, dus het is niet onbekend voor mij", vervolgt de middenvelder, doelend op de plaats rechts op het middenveld, die naast De Jong zou zijn. "Het zou voor mij überhaupt heel mooi zijn om mee te gaan naar het EK. Ik krijg veel speeltijd van de bondscoach maar moet ermee dealen dat de beste speler van het Nederlands elftal op mijn positie staat", besluit Veerman, die dus ook denkt naast De Jong te kunnen spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!