Nieuws

Van 't Schip geeft update over Ajax-blessures van Brobbey, Berghuis en Sutalo

Van 't Schip geeft update over Ajax-blessures van Brobbey, Berghuis en Sutalo

26 maart - 19:18

John van ‘t Schip heeft duidelijkheid gegeven over de blessures van onder andere Brian Brobbey, Steven Berghuis en Steven Bergwijn. De oefenmeester van de Amsterdammers ging tegenover de eigen clubkanalen verder ook in op de fysieke gesteldheid van Josip Sutalo en Mika Godts.

Brobbey is de meest recente uitvaller bij Ajax. De spits moest naar de kant tijdens het uitduel met Sparta Rotterdam en mede daarom moest hij de interlandperiode laten schieten. "Brian is buiten aan het trainen met de fysio’s, maar dat zijn meer loopoefeningen. Ik denk dat hij er in de eerste week zeker nog niet bij is. Alles wat hij eerder kan doen, is meegenomen. Je moet heel voorzichtig zijn met een hamstringblessure. Gelukkig was dit niet een hele grote blessure, waardoor hij relatief snel terug kan zijn."

Berghuis staat al wat langer aan de kant en dat ziet er nog niet al te goed uit. "Het duurt lang. Hij heeft nog steeds last van zijn rug en knie, dus we moeten even afwachten. Nee, ik verwacht hem er niet bij tegen PEC. Hij is nog niet aan het trainen met de groep. Het kan misschien ook in één keer wel crescendo gaan, maar dat is nu nog niet het geval."

Steven Bergwijn en Mika Godts keerden juist terug van een blessure en met hen gaat het goed, aldus Van ‘t Schip. Met Sutalo, die tijdens het uitduel met Aston Villa uitviel, is het nog even afwachten. De verdediger is geselecteerd voor Kroatië, maar komt niet in actie. "Hij meldt zich morgen (dinsdag, red.) of woensdag weer. Het is geen makkelijk jaar, ook voor hem niet. Hij kan nu even in zijn eigen omgeving werken aan zijn herstel. In hoeverre hij voor ons beschikbaar is, weten we woensdag of donderdag."