Nieuws

'Deze Nederlander staat op het lijstje van Bayern als potentiële Davies-vervanger'

'Deze Nederlander staat op het lijstje van Bayern als potentiële Davies-vervanger'

26 maart - 11:12 Laatste update: 11:26

Borussia Dortmund-huurling Ian Maatsen staat op het lijstje van Bayern München. De linksback is in beeld om de mogelijk vertrekkende Alphonso Davies op te volgen. Dat meldt BILD.

Maatsen wordt sinds de winter gehuurd van Chelsea door Borussia Dortmund. In korte tijd is de linksback uitgegroeid tot een van de uitblinkers bij Die Borussen en dat is niet onopgemerkt gebleven. Bayern München zou volgens het Duitse BILD geïnteresseerd zijn in de diensten van de Jong Oranje-international. Maatsen heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Londenaren en zou rond de veertig miljoen euro moeten kosten. 

Naast Maatsen staan ook Theo Hernández van AC Milan en Miguel Gutiérrez van Girona op de shortlist van Der Rekordmeister. De interesse van Bayern in een linksback komt niet uit de lucht vallen. Davies heeft nog maar een contract tot medio 2025 en de Canadees international zou in gesprek zijn met Real Madrid. Het eerdergenoemde drietal zou hem op moeten volgen. 

Sinds zijn overgang naar Duitsland kwam Maatsen twaalf keer in actie voor de club. Daarin was hij goed voor één goal en twee assists.