Nieuws

Mogelijke problemen voor Brenet: dit is waarom de verdediger voor moet komen

Mogelijke problemen voor Brenet: dit is waarom de verdediger voor moet komen

26 maart - 11:17

Joshua Brenet moet dinsdag voor de rechter verschijnen. De verdediger is gepakt met het rijden zonder geldig rijbewijs en moet zich daar bij de politierechter voor verantwoorden. Volgens de Tubantia is het zeker niet de eerste keer dat Brenet zichzelf in de nesten werkt.

Waarom moet Brenet naar de rechtbank?

Brenet raakte eerder dit jaar zijn rijbewijs kwijt, maar stapte toch achter het stuur. De verdediger werd niet één gepakt voor dit voorval, maar twee keer werd hij staande gehouden zonder geldig rijbewijs en dat alles in slechts twee weken tijd. Hiervoor moet Brenet dinsdag voorkomen bij de politierechter.

Meerdere problemen Brenet bij FC Twente

Ook bij de afscheidswedstrijd van Wout Brama kwam Brenet onder de aandacht bij FC Twente. Na afloop gaan een aantal FC Twente-gezichten naar de kroeg Paddy’s waar Brenet vroegtijdig verzocht wordt de kroeg te verlaten. “Er zit al wat drank in de man, als Brenet een opstootje veroorzaakt. Omstanders zien het gebeuren, net als de beveiliging. Die haalt de profvoetballer weg en zet hem uit de zaak. Hij hoeft er ook niet weer terug te komen, wordt hem te verstaan gegeven.”

De bovengenoemde problemen rondom Brenet hadden geen impact op het sportieve aspect van FC Twente, maar ook dat is in het verleden weleens anders geweest. Afgelopen zomer moest FC Twente het opnemen tegen Fenerbahce, maar stapte Brenet niet het vliegtuig in. 'De selectie staat klaar voor vertrek, als Brenet er door de autoriteiten uitgepikt wordt. Hij heeft nog verschillende boetes openstaan, zo wordt hem gemeld, en moet betalen. Diverse sponsors, die ook met de club meereizen, bieden aan om voor te schieten, net als enkele medespelers, maar daar wil de politie niet aan. Het vliegtuig vertrekt, zonder hem.'

Hoe ziet de toekomst van Brenet eruit?

Brenet is bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van FC Twente. De vleugelverdediger loopt uit zijn contract en heeft al bij de club aangegeven zijn verbintenis niet te willen verlengen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!