Nieuws

Dit is waarom Kieft en Sneijder kritisch zijn op Oranje-international Xavi Simons

Dit is waarom Kieft en Sneijder kritisch zijn op Oranje-international Xavi Simons

26 maart - 08:11

Xavi Simons moet het na zijn optreden tegen Schotland ontgelden van Wim Kieft en Wesley Sneijder. In het programma Veronica Offside is het duo zeer kritisch op de jonge middenvelder.

"Ik heb me wel gestoord aan Xavi als ik eerlijk ben", begint Kieft. "Als je de eerste acht ballen die je speelt, met een groot risico speelt en balverlies lijdt, dan denk je toch op een geven moment: ik neem wat gas terug", aldus de analist. Kieft is van mening dat ook zijn teamgenoten wat te verwijten valt. "Als je een teamgenoot bent, mag je hem corrigeren. Hey, het gaat niet lekker. Je helpt die jongen daarmee. Ik zit er met verbazing naar te kijken, dat je zo getalenteerd bent en zoveel fout kan doen."

"We moeten misschien stoppen met hem groter te maken dan hij is", stelt Sneijder. De oud-Ajacied verwijt het spel van Simons aan het gebrek in ervaring. "Hij wordt heel belangrijk gemaakt door alles en iedereen. Dat neemt hij mee. Dat zie je soms aan zijn gelaat, dat hij treurt van momenten. Dat gaat op een gegeven moment wel in zijn kop zitten."

Toch wordt het in het programma ook voor Simons opgenomen. Clarence Seedorf is van mening dat de speler de tijd moet krijgen bij Oranje. "Laat hem fouten maken en ervan leren, hopelijk snel. Maar moet hij anders gaan spelen? Nee, hij moet alleen gaan begrijpen wanneer iets wel kan en wanneer niet. Dat kun je alleen maar gaan begrijpen als je wedstrijden speelt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!