Het gevaar van Duitsland: dit is waar Oranje voor uit moet kijken in Frankfurt

Het gevaar van Duitsland: dit is waar Oranje voor uit moet kijken in Frankfurt
26 maart om 09:40
Laatste update: 26 maart om 09:36

Duitsland lijkt weer helemaal terug van weggeweest. De oosterburen wonnen afgelopen zaterdag overtuigend van Frankrijk en waren met 0-2 de baas in Lyon. Dinsdagavond wacht er een altijd beladen treffen met Oranje. VoetbalNieuws neemt het gevaar van Duitsland voor Nederland met je door!

De wereldklasse van Kroos

Na een absentie van bijna drie jaar keerde Kroos eind maart weer terug bij Die Mannschaft. De 107-voudig international werd direct voor de leeuwen gegooid en stal tijdens Frankrijk de show. International was er veel lof over de rentree van Kroos, die nog altijd van wereldklasse is. De middenvelder zag 121 van zijn 128 passen aankomen en gaf ook nog eens de assist op de razendsnelle openingstreffer van Florian Wirtz.

Havertz laat het zien als spits

Tegen Frankrijk kreeg Kai Havertz van Julian Nagelsmann de voorkeur als spits. De aanvaller betaalde het vertrouwen van zijn bondscoach direct uit en zorgde in de 49e minuut voor de 0-2. In tachtig minuten tijd zorgde Havertz voor Ć©Ć©n schot op doel en zag twee inzetten naast de palen vliegen. Bij Arsenal kwam de Duitser dit seizoen al tot negen doelpunten en drie assists.

Een mix van ervaring en uitzinnig talent

Met de twintigjarige Wirtz en de 21-jarige Jamal Musiala beschikt Duitsland over twee talenten van formaat. Neem daar de ervaren Kroos (34), Ä°lkay GĆ¼ndoğan (33), Thomas MĆ¼ller (34) en ook nog eens Antonio RĆ¼diger (31) en Joshua Kimmich (29) en je hebt een enorm sterke selectie. Echter lukte het Duitsland de afgelopen jaren maar niet om het op de rails te krijgen. Iets wat tegen Frankrijk wel het geval was en lijkt om een ommekeer voor het gastland van het EK komende zomer.

Strijdlustig naar succes

Na de overwinning op Frankrijk wil Duitsland laten zien dat het weer tot de absolute top behoort. De wereldkampioen van 2014 is namelijk weggezakt naar plek zestien op de FIFA-ranking. De laatste ontmoetingen met Nederland werden niet gewonnen, gelijkspel en winst, waardoor Duitsland uit is op revanche.