Nieuws

Wie is Endrick, het 17-jarige supertalent dat Brazilië langs Engeland loodste?

Wie is Endrick, het 17-jarige supertalent dat Brazilië langs Engeland loodste?

23 maart - 22:23 Laatste update: 24 maart - 16:55

Endrick Felipe Moreira de Sousa, bekend als Endrick, is een naam die nu al door voetbalfans over de hele wereld wordt herkend. Op slechts 17-jarige leeftijd heeft de Braziliaanse aanvaller zich ontwikkeld tot een van de meest veelbelovende talenten in het internationale voetbal en afgelopen zaterdag hielp hij zijn land op Wembley langs Engeland. Maar wie is Endrick precies, en hoe is zijn carrière tot nu toe verlopen? VoetbalNieuws.nl duikt dieper in het leven van de jonge ster.

Wie is Endrick?

Geboren op 21 juli 2006 in Taguatinga, een wijk in het Distrito Federal van Brazilië, maakte Endrick al op jonge leeftijd indruk. Zijn vader Douglas Sousa, een minder bekende oud-profvoetballer, deelde de prestaties van zijn zoon vroeger op YouTube, waarmee hij de interesse wekte van grote Braziliaanse clubs. Uiteindelijk koos Endrick voor Palmeiras, waar hij vanaf zijn tiende speelde en een verbluffend aantal van 165 doelpunten in 169 wedstrijden voor de jeugdteams scoorde.

Zijn professionele debuut maakte hij op zestienjarige leeftijd, waarbij hij meteen geschiedenis schreef door de jongste speler ooit tee worden die voor Palmeiras uitkwam en scoorde. Deze prestaties trokken internationale aandacht, en al snel stond hij op de radar van topclubs in Europa.

Endrick als 16-jarig wonderkind in actie voor Palmeiras

Wanneer gaat Endrick naar Real Madrid?

In december 2022 werd Endricks transfer naar Real Madrid bevestigd, een overstap die hem niet alleen tot een van de duurste Braziliaanse tieners maakte, maar ook toonde hoe hoog zijn potentieel wordt ingeschat. De transfer, met een waarde van 45 miljoen euro, wordt officieel in de zomer van 2024, als Endrick achttien jaar oud is.

Endrick in het Braziliaanse elftal

Endrick heeft niet alleen op clubniveau indruk gemaakt; hij heeft ook geweldige prestaties geleverd voor de Braziliaanse nationale jeugdteams, waaronder in de Onder-17- en Onder-20-selecties. Zijn talent bleef niet onopgemerkt bij de seniorenploeg, waar hij in november 2023 voor het eerst werd opgeroepen en zijn debuut maakte in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Colombia. Met zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg tegen Engeland, op 23 maart 2024, bevestigde hij zijn status als één van de opkomende sterren in het wereldvoetbal.

Endricks opkomst heeft hem ook buiten het veld kansen opgeleverd, waaronder een lucratieve sponsordeal met New Balance. Terwijl hij zich voorbereidt op zijn grote overstap naar Europa, blijven de verwachtingen rondom het supertalent groeien.

Bekijk hieronder een skillfilmpje van Endrick.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!