Nieuws

Dit zijn (waarschijnlijk) de snelste goals die ooit gemaakt zijn in het voetbal

Dit zijn (waarschijnlijk) de snelste goals die ooit gemaakt zijn in het voetbal

23 maart - 20:06 Laatste update: 20:41

Christoph Baumgartner van Oostenrijk heeft zaterdagavond een uniek record evenaart. De middenvelder van RB Leipzig scoorde binnen zes seconden tegen Slowakije en maakte daarmee de snelste interlandgoal ooit. VoetbalNieuws.nl zocht voor je uit wat de snelste goals in het voetbal ooit zijn.

Wat is het snelste doelpunt ooit?

De snelste goal in het voetbal ooit staat waarschijnlijk op naam van Gino Giardina, een speler van SC Mazarese, dat uitkomt op het vijfde Italiaanse niveau. Na 3,81 seconden trof hij al het doel voor zijn ploeg, door meteen vanaf de aftrap te scoren. Of Giardina daadwerkelijk het snelste doelpunt ooit op zijn naam heeft staan, is lastig te zeggen. Lang niet iedere voetbalcompetitie wordt gerapporteerd in statistieken en bovendien is het nagaan met beelden alleen weggelegd voor het profvoetbal. Maar dat Giardina één van de snelste heeft gemaakt, staat sowieso buiten kijf.

Baumgartner heeft na zaterdagavond, voor zover bekend, het snelste doelpunt in het interlandvoetbal op zijn naam staan. Dat gegeven deelt hij met Lukas Podolski, die in 2013 namens Duitsland tegen Ecuador ook na zes seconden al doel trof door geschutter in de verdediging van de tegenstander. De beelden van die goal zie je hieronder.

Snelste goals op het WK, in de Champions League en in de Eredivisie

WK: Hakan Sükür, na 11 seconden namens Turkije tegen Zuid-Korea op 29 juni 2002, troostfinale WK 2002
Champions League: Roy Makaay, na 10,12 seconden namens Bayern München tegen Real Madrid op 7 maart 2007
Eredivisie: Koos Waaslander namens NAC Breda tegen PEC Zwolle op 20 maart 1982 en Vito van Crooij namens Sparta Rotterdam tegen AZ op 14 augustus 2022, allebei na 8 seconden

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!