Nieuws

EK-droom voor Oranje Onder 19 spat uit elkaar na nederlaag tegen concurrent

EK-droom voor Oranje Onder 19 spat uit elkaar na nederlaag tegen concurrent

23 maart - 18:41 Laatste update: 18:46

De EK-droom voor Nederland Onder 19 is uit elkaar gespat. De jonkies van Oranje gingen zaterdagavond onderuit tegen Frankrijk, wat de directe concurrent was in de strijd om een ticket voor het jeugd-EK in Noord-Ierland. Hierdoor is het niet meer mogelijk om zich via de eliteronde te plaatsen voor het eindtoernooi.

Afgelopen woensdag versloeg Oranje nog de leeftijdsgenoten van Litouwen met 4-0 en begon zo sterk aan de eliteronde voor deelname aan het EK van komende zomer. Daarnaast zat het ook nog met België en Frankrijk in Groep 2. De Franse talenten waren dezelfde dag met 2-0 te sterk voor België en ging zo met Oranje de strijd aan in de groep. Zaterdag volgde een onderlinge ontmoeting tussen de tieners.

In de eerste helft vielen er geen doelpunten, waardoor Oranje na rust aan de bak moest. Helaas ging het zes minuten na de break al mis, toen Bayern München-talent Mathys Tel vanaf elf meter de score wist te openen. Het lukte Nederland, waar onder meer Julian Rijkhoff (Ajax), Isaac Babai en Tygo Land (PSV) en Dani Slory (Feyenoord) in de basis stonden, niet meer om gelijk te maken en moest zo de meerdere in Frankrijk erkennen. De Fransen kwamen zo op zes punten uit twee wedstrijden, in een groep waar slechts één land naar het EK mag.

Door de nederlaag is Frankrijk niet meer in te halen en is het EK Onder 19 niet meer haalbaar voor Nederland. Tussen 15 en 18 juli is Noord-Ierland het strijdtoneel voor de Onder-19 elftallen van Europese landen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!