Stefan de Vrij heeft het trainingskamp van Oranje verlaten met een liesblessure

Update: naast De Vrij verlaat ook Hartman het Oranje-trainingskamp definitief

21 maart om 20:14
Laatste update: 21 maart om 20:17

Stefan de Vrij heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten wegens een liesblessure. De mandekker van Internazionale is na Quilindschy Hartman de tweede Oranje-speler met klachten.

De Vrij heeft tijdens de training een liesblessure opgelopen en is teruggekeerd naar Inter. Hoe ernstig de blessure van de rechtspoot is, is onbekend. Met De Vrj heeft Koeman Ronald Koeman opnieuw een speler minder die hij kan testen. Dat geldt ook sowieso niet voor Frenkie de Jong, Brian Brobbey en Joshua Zirkzee, die allen in de voorselectie zaten maar geblesseerd afhaakten.

Ook Hartman kan tegen Schotland niet worden beoordeeld door Koeman. De linksback van Feyenoord is met klachten gearriveerd in Zeist en die zijn erger geworden, zo bleek uit de persconferentie van donderdag. Mogelijk komt Hartman tegen Duitsland wel in actie.

Of Koeman een extra verdediger op gaat roepen is niet bekend. Mocht de bondscoach dit willen, dan is Sven Botman in ieder geval geen optie. De verdediger van Newcastle United liep onlangs een ernstige kruisbandblessure op.

Update: Quilindschy Hartman leek nog te kunnen spelen tegen Duitsland, maar ook dat is niet het geval. De KNVB heeft een update gegeven rondom de linksback van Feyenoord. Ook Hartman heeft het trainingskamp van Oranje verlaten.