Nieuws

'Een tweede Slot': deze opvallende naam draagt Perez aan als nieuwe coach van Ajax

'Een tweede Slot': deze opvallende naam draagt Perez aan als nieuwe coach van Ajax

21 maart - 10:58

Al maanden gaat het over wie Ajax komend seizoen moet aanstellen als nieuwe trainer. Kenneth Perez weet wel wat de Amsterdammers moeten doen. Welke coach vindt de ESPN-analist geschikt voor de job? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie.

In gesprek met Voetbal International draagt Perez een naam aan, die mede door zijn achternaam extra prikkelend is. "Dick Schreuder zou Ajax echt aankunnen, denk ik", aldus de oud-Ajacied. "Je moet soms ook wat durven als club. Natuurlijk gaan mensen hun wenkbrauwen optrekken, omdat het een trainer van Zwolle is en hij nu op het derde niveau van Spanje werkt."

De broer van voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft volgens Perez dan ook 'ontzettend veel rugdekking en macht' nodig bij een eventuele aanstelling. Toch is de analist laaiend enthousiast over de trainer van Castellón. "Een soort tweede Arne Slot. Ik denk dat die bestaat. Bij PEC heeft hij veel veranderd en spelers aanmerkelijk beter gemaakt", aldus Perez, die doelt op de ontwikkeling van Thomas Beelen. "Dat is zijn verdienste geweest. Mijn gedachten gaan gelijk weer terug naar Co Adriaanse. Die heeft ons als selectie ook individueel beter gemaakt."

Perez ziet ook een belangrijke rol voor kersvers algemeen directeur Alex Kroes. De nieuwe eindverantwoordelijke bij Ajax moet Schreuder voorzien van een veilige werkomgeving. "Mijn gevoel zegt dat hij voor zijn manschappen staat. Dus dat zie ik wel voor me, ja."