Nieuws

Wanneer wist San Marino voor het laatst een officiële wedstrijd te winnen?

Wanneer wist San Marino voor het laatst een officiële wedstrijd te winnen?

20 maart - 19:56 Laatste update: 25 maart - 09:55

Voor San Marino blijft de winstdroogt maar duren en duren. Afgelopen interlandperiode oefende het twee keer tegen tegen Saint Kitts en Nevis, de huidige nummer 147 op de FIFA-ranking. De eerste ontmoeting ging met 1-3 verloren, waarna de twee landen zondagavond op een 0-0-gelijkspel bleven steken. Wanneer won San Marino voor het laatst een wedstrijd? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

San Marino staat internationaal bekend als het slechtste voetballand ter wereld. De enclave middenin Italië is de nummer 210 van de FIFA-wereldranglijst en staat daarmee helemaal onderaan. La Serenissima heeft enorm veel moeite om te scoren en heeft zelden succes gehad in internationale wedstrijden, al helemaal als het gaat om WK- of EK-kwalificatie. Ook in divisie D van de Nations League wordt bijna alles verloren.

Grootste nederlaag San Marino

Op 6 september 2006 kreeg San Marino de grootste nederlaag uit de geschiedenis te verwerken. Destijds won Duitsland in Serravalle met 0-13. In 2011 won het Nederlands elftal in het Philips Stadion met 11-0 van San Marino. Dat was ook meteen de grootste overwinning in de geschiedenis van Oranje.

Wanneer won San Marino voor het laatst een wedstrijd?

De laatste én enige keer dat San Marino een interland won, was op 28 april 2004 tegen Liechtenstein: 1-0. Met de twee oefeninterlands tegen Saint Kitts en Nevis, de eilandengroep uit de Caraïben, hoopt de 34-jarige aanvoerder Matteo Vitaioli, die al sinds 2007 in het nationale elftal speelt, eindelijk weer eens een zege te bewerkstelligen. "Dan zou ik historie schrijven met het nationale team van mijn land, dus dat is het ultieme doel", zei hij tegenover de BBC. "Dit is een kans om iets achter te laten, omdat we zo weinig hebben gewonnen." Saint Kitts is de nummer 147 van de wereld en wist vorig jaar zomer nog na strafschoppen te winnen van Curaçao, dus vanzelfsprekend zal dat zeker niet zijn.

Knappe prestatie San Marino tegen Denemarken

Op 17 oktober 2023 leek San Marino dicht bij een enorme stunt. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken wist het te scoren. En dat was niet zomaar een doelpunt. In de 61e minuut maakte Alessandro Golinucci namelijk de gelijkmaker en leek een stunt in de maak. Echter zorgde Yussuf Poulsen er in de zeventigste minuut met de 1-2 voor dat San Marino wederom een nederlaag moest bijschrijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!