Nieuws

Waarom Feyenoord dit seizoen niet op de Coolsingel wordt gehuldigd bij bekerwinst

Waarom Feyenoord dit seizoen niet op de Coolsingel wordt gehuldigd bij bekerwinst

20 maart - 17:25 Laatste update: 17:30

Het kampioenschap lijkt dit seizoen niet meer haalbaar voor Feyenoord, dat wel op koers ligt voor bekerwinst. De Rotterdammers nemen het in de finale op 21 april op tegen NEC. Waar wordt Feyenoord gehuldigd als het deze prijs wint? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

Feyenoord won vorig jaar de competitie en was vastberaden om de landstitel te prolongeren. Echter werd er geen rekening gehouden met de bizarre prestaties en reeks die PSV momenteel aan het neerzitten is. April nadert al, maar de Eindhovenaren zijn in de Eredivisie nog steeds ongeslagen. Dat betekent dat Feyenoord dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid misgrijpt voor het kampioenschap, maar de Rotterdammers kunnen in de beker nog wel eremetaal behalen.

Waar wordt Feyenoord gehuldigd als het de KNVB Beker wint?

Mocht Feyenoord dit jaar beslag leggen op de KNVB Beker, zal de selectie gehuldigd worden op de Binnenrotte in het centrum van de stad. Dat heeft de gemeente Rotterdam besloten in samenspraak met de politie. De eventuele huldiging zal een dag na de bekerfinale plaatsvinden. Feyenoord neemt het op 21 april op tegen NEC.

Waarom wordt Feyenoord dit seizoen niet op de Coolsingel gehuldigd?

Feyenoord wordt als het de competitie wint meestal gehuldigd op de Coolsingel. Voor de huldiging bij bekerwinst wordt het feest normaliter gehouden in de eigen Kuip. In 2018 liep de Kuip echter allesbehalve vol en dus is er besloten om het dit jaar anders aan te pakken. Betrokkenen willen een huldging in de stad en dus is er gekozen voor de Binnenrotte.

Wat is de Binnenrotte?

De Binnenrotte is een groot plein midden in Rotterdam. Het is gelegen bij de bekende Markthal en zal op 21 april leeggeruimd worden om plaats te maken voor schermen, zodat fans die geen kaartje hebben hier de finale kunnen volgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!