Nieuws

'Nagelsmann kiest eerste keeper van Duitsland, doelman raakt direct geblesseerd'

'Nagelsmann kiest eerste keeper van Duitsland, doelman raakt direct geblesseerd'

20 maart - 15:10 Laatste update: 17:10

Manuel Neuer krijgt nog altijd de voorkeur boven Marc-André ter Stegen. Julian Nagelsmann zal de teruggekeerde 37-jarige keeper als eerste doelman gebruiken. Duitsland oefent eerst tegen Frankrijk, waarna ook een oefenduel met het Nederlands elftal wacht.

'Neuer is de eerste keeper van Die Mannschaft', schrijft het Duitse persbureau DPA. De laatste wedstrijd die de 37-jarige doelman voor de Duitse nationale ploeg keepte was tijdens het Wereldkampioenschap van 2022. Daarna brak hij zijn rechteronderbeen tijdens een skiongeval en in oktober maakte hij zijn rentree bij zijn club Bayern München.

Ook nieuwssite Sportbuzzer meldde de keuze van Nagelsmann al, maar vanuit de Duitse voetbalbond is nog altijd geen bevesteging gekomen. Eerder zei Neuer na een overwinning van Bayern Mücnhen: "Ik concentreer me op mezelf, op mijn prestaties en ga weer alles geven voor de nationale ploeg. De coach zal dan beslissen."

Op zaterdagavond oefent Duitsland tegen Frankrijk, waarna een oefenduel met Oranje wacht. Tijdens het EK 2024 in eigen land begint Die Mannschaft in de openingswedstrijd tegen Schotland. Daarnaast wachten ook nog groepswedstrijden tegen Hongarije en Zwitserland.

Update: Volgens BILD lijkt Manuel Neuer toch niet onder de lat te staan bij Duitsland. De goalie is vlak nadat hij te horen kreeg dat hij eerste keus was, geblesseerd geraakt en heeft daarom het trainingskamp van de nationale ploeg verlaten.