Breaking news

La Gazzetta: Gimenez moet voor 50 miljoen nieuwe spits van Serie A-club worden

La Gazzetta: Gimenez moet voor 50 miljoen nieuwe spits van Serie A-club worden

19 maart - 15:34 Laatste update: 15:43
2

Santiago Gimenez moet de nieuwe spits van Napoli worden. Met dat nieuws komt La Gazzetta dello Sport. De interesse van de Italianen in de Feyenoorder was al even bekend, maar nu lijken ze daadwerkelijk voor te sorteren op een mogelijk vertrek van superster Victor Osimhen.

Gimenez ligt naar verluidt 'op poleposition' om de opvolger te worden van de Nigeriaan. 'De inspanningen van Napoli hebben zich geconcentreerd op Santiago Gimenez van Feyenoord, een 22-jarige Mexicaanse international', schrijft de vooraanstaande sportkrant. 'Gimenez is jong, met een enorme ruimte voor verbetering en een speciaal gevoel voor doelpunten.'

Gimenez zou volgens La Gazzetta in het ideaalplaatje van clubeigenaar Aurelio De Laurentiis passen. De Feyenoorder zou een prijskaartje van vijftig miljoen euro met zich meedragen, maar daar lijkt Napoli geen enkel probleem mee te hebben. Wanneer Osmihen verkocht wordt, stroomt er naar verwachting ongeveer 120 tot 130 miljoen euro binnen in het Stadio Diego Armando Maradona.

'Het is voor Napoli een heerlijke gedachte om een nieuw luxe podium te bieden aan een speler die in staat is om 47 doelpunten te scoren in minder dan tachtig wedstrijden voor Feyenoord', gaat men verder. 'Die is al gewend aan het Europese voetbal en is klaar om een belangrijke speler te worden voor de club.'

Gimenez speelt sinds de zomer van 2022 voor Feyenoord. De Rotterdammers namen hem destijds voor zes miljoen euro over van Cruz Azul. Met Feyenoord werd hij in zijn eerste seizoen landskampioen. Eind april kan hij daar de KNVB Beker aan toevoegen, als de finale tegen NEC op het programma staat. Zijn contract in De Kuip loopt nog tot medio 2027.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!