Nieuws

Huijsen heeft opties: deze topclubs hebben de geboren Nederlander op het lijstje

Huijsen heeft opties: deze topclubs hebben de geboren Nederlander op het lijstje

28 maart - 10:10 Laatste update: 10:10

Dean Huijsen staat op de radar van meerdere Europese topploegen. De geboren Nederlander van Juventus kan komende zomer vertrekken aangezien er al door clubs navraag is gedaan bij de Oude Dame. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke clubs belangstelling hebben.

Huijsen, die onder contract staat bij Juventus, wordt de afgelopen maanden uitgeleend aan AS Roma. Daar ontwikkelde de geboren Nederlander zich uitstekend waardoor hij op de radar staat van menig topclub. Zelfs na het vertrek van José Mourinho bleef de geboren Nederlander zijn speelminuten maken bij de Giallorossi, maar een interlandcarrière bij Oranje liet hij schieten. Huijsen werd opgeroepen voor Jong Spanje en maakte tijdens de afgelopen interlandperiode ook zijn debuut voor La Roja onder 21.

Welke clubs zijn momenteel concreet voor Huijsen?

Liverpool

Volgens La Gazetto dello Sport is Liverpool de volgende Premier League club die zich meldt bij de Oude Dame. Juventus zou van The Reds rond de dertig miljoen euro vragen, al zou dat bedrag kunnen oplopen. Juventus wil namelijk rond de honderd miljoen euro verdienen aan vertrekkende verdedigers komende zomer en met Manchester United geïnteresseerd in Bremer ziet de doelstelling er realistisch uit.

Bij Liverpool zijn komende zomer alle ogen gericht op de transfermarkt en de vraag wie de nieuwe trainer zal gaan worden. Een nieuwe centrale verdediger lijkt op handen, want het contract van Joel Matip is nog altijd niet verlengt. Mocht dat zo blijven dan is de kans groot dat ook The Reds een echte poging gaan doen om Huijsen richting Engeland te halen.

Newcastle United

Er was slecht nieuws voor The Magpies tijdens de afgelopen interlandperiode. Bekend werd dat Sven Botman lang in de lappenmand zou zitten met een knieblessure. Daarmee mist bondscoach Ronald Koeman niet alleen een verdediger met het oog op het EK, maar Newcastle United verliest zijn startende centrale verdediger. Door die langdurige blessure zou Newcastle de transfermarkt op kunnen gaan. Volgens De Telegraaf is het oog op Huijsen gevallen.

Borussia Dortmund en RB Leizpig

Die Borussen hebben volgens Tuttosport al meermaals navraag gedaan bij Juventus. De Italianen verlangen maar liefst dertig tot 35 miljoen euro voor de mandekker. De Duitsers zaten al meermaals op de tribune voor Huijsen en beraden zich momenteel over de vraagprijs. Ook competitiegenoot RB Leipzig heeft Huijsen op het lijstje staan, al is het niet duidelijk of de Duitse topclub door zal pakken.

Atalanta

Juventus is naar verluidt al langer in de markt voor Teun Koopmeiners. De middenvelder van Atalanta heeft aangegeven komende zomer te willen vertrekken uit Bergamo en dus denkt de Oude Dame zijn slag te kunnen slaan. Koopmeiners zelf is er nog niet uit welke club het gaat worden, maar volgens verschillende Italiaanse media wil Juventus Huijsen inzetten als ruilmiddel voor Koopmeiners. Atalanta wil rond de zestig miljoen euro verdienen aan de middenvelder en de jeugdige Huijsen zou een grote slag kunnen slaan in dat bedrag.

AS Roma

Ook zijn huidige club, AS Roma, hoopt op een langer verblijf. De Romeinen huren de verdediger voor de rest van het seizoen van Juventus en Huijsen komt bij Roma tot veel speelminuten. Volgens Tuttosport hoopt Roma deze zomer een definitieve deal te sluiten met Juventus. Echter lijkt het door alle interesse van buitenaf bijna onmogelijk voor de Giallorossi om toe te slaan komende zomer. Eerder liet Huijsen zelf ook weten er van uit te gaan dat hij na zijn huurtransfer terug zal keren naar Juventus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!