Nieuws

PSV hoopt op langer Tillman-verblijf: zo ziet de huurdeal van de Amerikaan eruit

PSV hoopt op langer Tillman-verblijf: zo ziet de huurdeal van de Amerikaan eruit

17 maart - 09:10 Laatste update: 29 april - 20:20

PSV hoopt ook komend seizoen te kunnen beschikken over Malik Tillman. De Amerikaan wordt gehuurd van Bayern München en VoetbalNieuws vertelt je hoe de deal, inclusief boeteconstructie, in elkaar zit.

Tillman kende een lastig begin, maar laat de laatste maanden steeds vaker zien waartoe hij in staat is. De Amerikaan draait gemakkelijk weg bij zijn tegenstanders en was in de competitie al bij elf doelpunten direct betrokken. PSV hoopt op een langer verblijf van de middenvelder, maar of dat gaat lukken is de vraag.

Hoe ziet de huurdeal van Tillman er uit en waar hoopt PSV op?

Volgens het Eindhovens Dagblad hoopt PSV op een langer verblijf van Tillman, maar of dat gaat lukken is de vraag. De Eindhovenaren hebben een clausule in het huurcontract waarin staat dat zij de creatieve Amerikaan voor twaalf miljoen euro mogen overnemen. Echter kan Bayern München dit blokkeren door een boete te betalen van drie miljoen euro.

Welke kant het ook op gaat, PSV heeft tot 1 juni om in actie te komen. Voor die datum willen de Duitsers weten of de Eindhovenaren heil zien in een langer verblijf van Tillman. Gedurende dit seizoen steeg de marktwaarde van de Amerikaan van acht naar twaalf miljoen euro. Mocht PSV geen definitieve deal kunnen sluiten met Bayern, zou een nieuwe huurdeal ook een optie zijn.