Nieuws

Kökçü richting uitgang: dit is hoe de oud-Feyenoorder presteert bij Benfica

Kökçü richting uitgang: dit is hoe de oud-Feyenoorder presteert bij Benfica

16 maart - 18:35

Orkun Kökçü heeft zich deze week negatief uitgelaten over zijn situatie bij Benfica. Het seizoen in Portugal verloopt nog niet zoals de oud-Feyenoorder zich had voorgesteld. VoetbalNieuws.nl zet de prestaties van de Turkse speler dit seizoen voor je op een rij.

Kökçü maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica. Met de transfer was 25 miljoen euro gemoeid. Het bedrag kan oplopen tot dertig miljoen euro door verschillende bonussen.

Dit zijn de statistieken van Orkun Kökçü

In de Portugese competitie staat Benfica momenteel tweede achter stadsgenoot Sporting CP. Kökçü kwam tot negentien wedstrijden in de competitie, waarin hij drie keer wist te scoren en zeven assists verzorgde. In de Champions League speelde Kökçü met zijn ploeg in een groep met RB Salzburg, Inter Milan en Real Sociedad. Tijdens het miljardenbal speelde de middenvelder drie keer in de basis en viel hij twee keer in. Benfica werd derde in die groep, waardoor de ploeg doorstroomde naar de Europa League. In die competitie nemen zij het in de kwartfinale op tegen Olympique Marseille.

Wat is de transferwaarde van Kökçü?

Kökçü dreigt in het interview met De Telegraaf met een mogelijk vertrek uit Lissabon. In dat geval zal Benfica waarschijnlijk veel van hun betaalde transfersom terug willen zien. Eind december vorig jaar werd de marktwaarde van de middenvelder geschat op dertig miljoen euro. Door het tot medio 2028 lopende contract van de Turkse international zullen clubs dus waarschijnlijk flink in de buidel moeten tasten om de speler in te lijven.   

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!