Van Nistelrooij bedankt voor functie: Heerenveen vervolgt zoektocht naar trainer

Ruud van Nistelrooij benaderd voor functie hoofdtrainer bij SC Heerenveen
16 maart om 16:13

SC Heerenveen is naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. Eerder werden al gesprekken gevoerd met oud-Ajax trainer Maurice Steijn. Ruud van Nistelrooij wordt in ieder geval niet de nieuwe trainer. Hij is door de Friezen wel gepolst, maar heeft bedankt voor de eer.  

Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe trainer voor komen seizoen, omdat Kees van Wonderen na dit seizoen vertrekt bij de huidige nummer negen van de Eredivisie. Aan Omroep Fryslân laat algemeen directeur Ferry de Haan weten dat Van Nistelrooij benaderd is voor de functie van hoofdtrainer. De oud-trainer van PSV was echter duidelijk en ziet een terugkeer naar zijn oude club niet zitten.

Vorig seizoen stond Van Nistelrooij aan het roer bij PSV. Voor de een-na-laatste speelronde stapte hij op bij de Eindhovenaren. De trainer voelde geen steun meer bij de Eindhovense club en vertrok resoluut. Sindsdien zit de trainer werkloos thuis. Heerenveen sprak eerder al met Maurice Steijn en binnenkort staat een gesprek met Rick Kruys op de planning. Kruys is op dit moment nog werkzaam als trainer van VVV Venlo. De trainer heeft al bekend gemaakt aan het eind van het seizoen te vertrekken uit Venlo. Hij is dus één van de gegadigden om Van Wonderen op te volgen in Heerenveen.