Nieuws

Zo verloopt het seizoen van Oranje-speler Wijnaldum in Saudi-Arabië

Zo verloopt het seizoen van Oranje-speler Wijnaldum in Saudi-Arabië

16 maart - 14:33

Georginio Wijnaldum is wederom door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal en dat heeft enkele wenkbrauwen doen fronsen. De middenvelder is nog altijd een favoriet van Koeman, maar hoe presteert de speler dit seizoen eigenlijk in Saudi-Arabië? VoetbalNieuws.nl werpt er een blik op.

Zo verloopt het seizoen van Georginio Wijnaldum

Gini Wijnaldum zorgde in de zomer van 2023 voor flink wat ophef door Paris Saint-Germain te verruilen voor het Saudische Al-Ettifaq. De middenvelder trok naar 'de zandbak' om onder Liverpool-legende Steven Gerrard te spelen en trof daar ook voormalig ploetgenoot Jordan Henderson. Laatstgenoemde had echter al snel genoeg gezien en vertrok in de winter naar Ajax.

Het is lastig om in te schatten hoe Wijnaldum het in Saudi-Arabië doet voor de gemiddelde voetbalfan, aangezien het voetballand maar weinig wordt uitgelicht in Nederland. De statistieken van Wijnaldum zijn echter positief: in negentien wedstrijden is de middenvelder goed voor zes doelpunten en twee assists. Het vertrek van Henderson lijkt Wijnaldum echter niet veel goed te hebben gedaan.

In de eerste negen wedstrijden mét Henderson was Wijnaldum goed voor vijf goals, maar de negen wedstrijden daarna scoorde hij slechts één keer. De voetballer is nog altijd goed in het hoog drukzetten en blijven lopen en kan daarmee een geheime kracht van Koeman worden. Het tempo van de speler is wel naar beneden gegaan, aangezien het niveau simpelweg lager ligt in Saudi-Arabië, zoals ook te lezen is in de analyse van Voetbal International

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!