Transfernieuws

Wild gerucht uit Engeland: 'Ajax-CEO Kroes wil Ten Hag benaderen voor terugkeer'

Wild gerucht uit Engeland: 'Ajax-CEO Kroes wil Ten Hag benaderen voor terugkeer'

13 maart - 15:41 Laatste update: 15:42

Volgens het Engelse medium Football Insider wil Alex Kroes, de aanstaande algemeen directeur van Ajax, een poging wagen om Erik ten Hag terug naar Amsterdam te halen als trainer. Beide heren zouden elkaar goed kennen van hun onderlinge band bij de Sports Entertainment Group (SEG).

Dat bedrijf is een makelaarskantoor dat door Kroes is opgericht en Ten Hag vertegenwoordigt bij contractonderhandelingen. Momenteel is Kroes' zoon Nigel er de baas. Ook meerdere spelers van Manchester United, waaronder Ramus Højlund, André Onana, Sofyan Amrabat en Antony zijn aangesloten bij SEG.

Journalist Wayne Veysey schrijft dat dat er daarom nogal wat zorgen binnen United zouden heersen over de invloed van het makelaarskantoor. Tijdens de ambtstermijn van Ten Hag op Old Trafford heeft SEG immers onderhandeld over de verkoop van diverse spelers.

'Goedgeplaatste bronnen' zouden hebben verteld dat Kroes van plan zou zijn om Ten Hag te benaderen over de trainerspositie in Amsterdam. De toekomst van John van 't Schip is namelijk nog altijd onduidelijk. De beleidsmakers van United zouden Ten Hag bovendien niet als coach voor de lange termijn zien. Football Insider was in het recente verleden ook de bron die Liverpool linkte aan Devyne Rensch.

Ten Hag was tussen 2018 en 2022 als trainer actief bij Ajax. Onder zijn leiding werden de Amsterdammers driemaal landskampioen, wonnen ze twee KNVB Bekers en bereikten ze in het seizoen 2018/2019 de halve finales van de Champions League.