Steven Berghuis zit niet bij wedstrijselectie van Ajax voor duel met Aston Villa

Enorme aderlating voor Ajax: Berghuis niet bij selectie voor duel met Aston Villa

13 maart om 11:05
Laatste update: 13 maart om 11:13

Steven Berghuis behoort niet tot de wedstrijdselectie van Ajax voor de Conference League-return tegen Aston Villa, zo maakt de club op de officiële kanalen bekend. Mika Godts en Silvano Vos keren wel terug tussen alle namen die mee afreizen naar Birmingham.

Berghuis staat al sinds het uitduel met AZ van 25 februari aan de kant bij Ajax. Voor de wedstrijd met Fortuna Sittard van afgelopen zondag was de aanvaller nog een twijfelgeval, maar volgens John van 't Schip kreeg hij een terugslag en kon daarom niet spelen. Dat werkt nu door op de cruciale return met Aston Villa.

In totaal reizen er 23 spelers mee naar Birmingham, zo blijkt uit de lijst op de website van Ajax. Eén belangrijke naam die daartussen staat is die van Brian Brobbey. De spits ontbrak tegen Fortuna nog aan de aftrap, maar lijkt nu weer fit genoeg om een hele wedstrijd te kunnen spelen. Naast Brobbey keren ook Godts en Vos terug in de selectie.

Helaas voor Ajax is Steven Bergwijn nog altijd niet van de partij, maar ook dat is geen verrassing. Wat ook geen verrassing is, is de afwezigheid van Tristan Gooijer. Hij pakte een rode kaart tegen Villa in de Johan Cruijff ArenA en is daarom geschorst.

De volledige selectie van Ajax

Keepers: Diant Ramaj, Gero Rulli, Remko Pasveer

Verdedigers: Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Jakov Medić, Borna Sosa, Josip Šutalo

Middenvelders: Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim, Benjamin Tahirović

Aanvallers: Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff, Kristian Hlynsson, Mika Godts