Opinie

Deze trainer zou volgens Kenneth Perez een interessante optie zijn voor Ajax

Deze trainer zou volgens Kenneth Perez een interessante optie zijn voor Ajax

12 maart - 13:01

Kenneth Perez zou Dick Schreuder wel aan het werk willen zien als trainer van Ajax. De voormalig coach van PEC Zwolle zwaait momenteel de scepter bij CD Castellón in Spanje, waarmee hij bovenaan in de derde divisie staat.

Perez noemt Schreuder aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN 'een interessante trainer'. "Bij PEC Zwolle, op een heel ander niveau, heeft hij het met nagenoeg dezelfde spelers helemaal omgedraaid. Het zou de grootst mogelijke onzin zijn om het niet te nemen vanwege de situatie met zijn broer." De Deense analist refereert daarmee aan het feit dat Alfred Schreuder begin 2023 werd ontslagen door de Amsterdammers.

"Het goede van hem (Dick, red.) is dat hij naar Spanje is gegaan", aldus Perez. "Dan komt hij toch anders terug dan dat hij trainer van PEC Zwolle is geweest. Het is wel een trainer die iets kan veranderen. Je kan je niet veroorloven om een dertien-in-een-dozijn-trainer aan te stellen, want die maakt nooit iets van deze spelersgroep. Je moet echt een bijzondere trainer vinden."

De naam van Pascal Jansen viel ook in het praatprogramma, maar Perez vindt Schreuder beter dan de oud-coach van AZ. Jansen was de afgelopen weken wel meermaals te gast in de Johan Cruijff ArenA.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!