Nieuws

Bijzonder nieuws: oud-Feyenoorder (28) zet punt achter interlandcarrière

Bijzonder nieuws: oud-Feyenoorder (28) zet punt achter interlandcarrière

12 maart - 11:54 Laatste update: 11:58

Fredrik Aursnes heeft per direct een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De oud-Feyenoorder (28) is niet meer beschikbaar voor het nationale elftal van Noorwegen, zo laat hij weten op de website van de bond.

"Ik wil mijn teamgenoten, coaches en ondersteunend personeel bedanken voor een geweldige tijd in het nationale team", aldus Aursnes, die momenteel voor Benfica speelt en twintig keer in actie kwam voor Noorwegen. "Ik ben erg trots op het feit dat ik deel heb uitgemaakt van deze groep en Noorwegen heb vertegenwoordigd. Ik heb echter het gevoel dat ik meer tijd en vrijheid wil om andere dingen dan voetbal prioriteit te geven in mijn leven."

Aursnes laat weten goede gesprekken te hebben gevoerd met Ståle Solbakken, de bondscoach van Noorwegen. "Het is een moeilijke beslissing, maar iets waarvan ik denk dat het goed is voor mezelf en waar ik prioriteit aan wil geven", zegt hij.

De controleur speelde tussen 2021 en 2023 in totaal 49 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij vier assists. Ook was hij actief in de finale van de Conference League tegen AS Roma én heeft hij, doordat hij in het seizoen 2022/2023 nog tweemaal voor de club in actie kwam, een Eredivisie-titel op zijn naam staan. Uiteindelijk leverde Aursnes de Rotterdammers een aardig bedrag van dertien miljoen euro op.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!