Nieuws

Deze ploegen nemen virtueel deel aan de play-offs om promotie/degradatie

Deze ploegen nemen virtueel deel aan de play-offs om promotie/degradatie

19 april - 09:35 Laatste update: Gisteren, 23:10

De strijd om promotie naar de Eredivisie is in volle gang. In de Keuken Kampioen Divisie maken vele ploegen nog kans op een ticket naar het hoogste niveau, ook in de play-offs. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke clubs daar op dit moment virtueel aan deelnemen.

Hoe werken de play-offs om promotie en degradatie?

Vanuit de Keuken Kampioen Divisie promoveren de kampioen en de nummer twee rechtstreeks naar de Eredivisie. Verder is er voor zes ploegen plaats in de play-offs. Die stromen dan in in de totaal drie kwartfinales. Het vierde ticket voor de halve finale is er namelijk één voor de nummer zestien van de Eredivisie. Die mag dus een ronde overslaan.

De periodekampioenen van de Keuken Kampioen Divisie nemen automatisch deel aan de play-offs. Dat zijn op dit moment Willem II en Roda JC. Wanneer die twee of één daarvan op de directe promotieplekken eindigt, schuiven de tickets voor de play-offs automatisch door naar de best geklasseerde ploegen op de ranglijst; de nummers drie tot en met acht, exclusief Jong-ploegen.

Virtuele deelnemers play-offs promotie/degradatie

1. Willem II (periode, directe promotie)
2. Roda JC (periode, directe promotie)
3. FC Groningen (periode)
4. FC Dordrecht
5. ADO
6. De Graafschap
7. NAC Breda
8. MVV

Virtuele nummer zestien in de Eredivisie: RKC Waalwijk

De nummers één en twee promoveren automatisch naar de Eredivisie (dikgedrukt). De nummers drie tot en met acht spelen in de play-offs (schuingedrukt). Dat is exclusief beloftenteams. Mochten die zich in de top acht voegen dan schuift de laatste plek door.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!