Transfernieuws

'Eerste zomeraanwinst voor Ten Hag onderweg na goedkeuring van Ratcliffe'

'Eerste zomeraanwinst voor Ten Hag onderweg na goedkeuring van Ratcliffe'

11 maart - 11:04

Manchester United lijkt de eerste aanwinst van het aankomende seizoen spoedig bekend te kunnen maken. Diverse Engelse media weten namelijk te melden dat Sir Jim Ratcliffe het plan om een torenhoog bod uit te brengen bij Benfica.

Zo zou Joao Neves de overstap naar Manchester United te moeten maken. De negentienjarige middenvelder staat al enkele tijd op het vermeende wensenlijstje van Erik ten Hag. United zou bereid zijn om akkoord te gaan met de vraagprijs uit Lissabon van ruim honderd miljoen pond, zo klinkt het in Engeland.

Mocht het daadwerkelijk gaan om het torenhoge bedrag, dan breekt United het eigen clubrecord voor duurste aanwinst. Dat record staat nu op naam van Paul Pogba, die in de zomer van 2016 voor een bedrag van 105 miljoen euro overkwam van Juventus. Op plek twee staat de transfer van Antony, die in 2022 voor maar liefst 95 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United maakte.

Neves maakte eind december 2022 zijn debuut voor Benfica. Inmiddels staat de teller van de tiener op 63 optredens in het eerste, waarvoor hij zowel drie doelpunten als assists staat. Bij Benfica heeft Neves nog een contract tot medio 2028 en wordt zijn marktwaarde op 45 miljoen euro geschat. Afgelopen oktober maakte Neves ook al zijn debuut voor Portugal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!