Interview

Ten Hag: 'Geen enkele ploeg in Europa vindt het fijn om tegen Ajax te spelen'

Ten Hag: 'Geen enkele ploeg in Europa vindt het fijn om tegen Ajax te spelen'

02-11-2021 19:15

Erik ten Hag maakt zijn borst nat voor de tweede wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Ajax-trainer denkt dat de Duitsers gebrand zijn op revanche na de 4-0 nederlaag van twee weken geleden in Amsterdam.

Ajax tikte Dortmund in de Johan Cruijff Arena scheel, maar zal het woensdag vermoedelijk zwaarder krijgen. "Dat zint ze natuurlijk niet. We hebben goed gespeeld tegen Dortmund, een goede ploeg. Je kunt een reactie verwachten, daar moeten we op voorbereid zijn. We moeten zorgen dat we de regie krijgen", zeg Ten Hag tijdens de persconferentie. "Ze zullen ons niet zo makkelijk aan de bal laten. We zullen meer moeten doen om in balbezit te komen en te blijven."

Ten Hag zei na de loting dat Dortmund favoriet is om de groep te winnen. Daar is na de 4-0 overwinning van Ajax niets aan veranderd. "Ik vind Dortmund nog steeds favoriet. Wij hebben voor niemand angst. Ik zei de vorige keer al dat geen enkele ploeg het momenteel fijn vindt om tegen Ajax te spelen. Maar wij moeten nog steeds weten waar we staan. Als wij heel erg goed zijn hebben we kans om iedere wedstrijd te winnen. Maar dan moeten we heel erg goed zijn. Dortmund is op revanche belust, dat maakt ze extra gevaarlijk. Wij zullen wederom onze grenzen moeten verleggen."