Nieuws

Dit is Hadj Moussa, de aanvaller die een transfer naar Feyenoord te pakken heeft

Dit is Hadj Moussa, de aanvaller die een transfer naar Feyenoord te pakken heeft

10 maart - 10:21 Laatste update: 3 april - 09:45

Vitesse-aanvaller Anis Hadj-Moussa speelt volgend seizoen voor Feyenoord, zo maakte de club woensdagochtend wereldkundig. Ondanks interesse van Ajax, PSV en clubs uit Spanje en België koos de smaakmaker voor een avontuur in De Kuip. Wie is deze jonge Algerijn die furore maakt op de rechterflank? VoetbalNieuws.nl licht de speler uit. 

Anis Hadj Moussa, geboren te Parijs op 11 februari 2002 is een zeer creatieve aanvaller. De buitenspeler begon zijn voetbalcarrière in Frankrijk en stroomde in 2018 binnen bij de jeugdopleiding van RC Lens. Na periodes bij de onder 19 en het tweede elftal vertrok de aanvaller naar Olympic Charleroi en later naar Patro Eisden.

Wie is Anis Hadj Moussa?

Hadj Moussa is een veelzijdige aanvaller. De buitenspeler heeft Algerijnse roots en is ook jeugdinternational van Algerije. Met zijn 1,76 meter is Moussa menig aanvaller te vlug af en dat blijkt ook uit de cijfers. Bij zowel Charleroi als Eisden werd het net regelmatig gevonden en ook assisteerde Moussa bij menig doelpunt.

Vitesse-overstap

In de winter stapte Moussa op huurbasis over van Eisden naar Vitesse. Dit had alles te maken met het feit dat de eigenaar van de Belgische club, Coley Parry, ook bezig is met de overname van Vitesse. "Hoewel ik het erg naar mijn zin had in België, is de kans om in de Eredivisie te voetballen er natuurlijk een om met beide handen aan te grijpen. Ik hoop een bijdrage te kunnen gaan leveren de komende maanden en heb er ontzettend veel zin in", vertelde Moussa na zijn overstap op de clubsite van Vitesse.

Sinds zijn overstap maakt de aanvaller furore bij de Eredivisieploeg en is hij wekelijks een gevaar voor iedere back. Menig analist of trainer liet zich al lovend uit over Moussa. Met meerdere geslaagde dribbels en doelpogingen per wedstrijd is de aanvaller een doorn in het oog voor zijn tegenstanders. Na negen wedstrijden voor Vitesse blijft zijn totaal nog altijd steken op één doelpunt en twee assists.

Hoe zag het contract van Hadj Moussa eruit?

De Algerijn lag nog tot de zomer van 2025 vast bij Patro Eisden. Voor menig club die geïnteresseerd was, was zijn contractduur dus geen obstakel aangezien hij komende zomer zijn laatste contractjaar in zou gaan. Zijn marktwaarde staat momenteel op 250.000 euro. Naar verluidt zou de aanvaller voor een bedrag van 3,5 miljoen vertrekken uit België.

Overstap naar Feyenoord

Op 3 april maakte Feyenoord aan alle geruchten een einde. De Rotterdammers bevestigde de zomerse komst van Hadj-Moussa, die een meerjarige contract tot medio 2029 ondertekende.