Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip mist geschorste speler tegen Fortuna

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip mist geschorste speler tegen Fortuna

10 maart - 07:30 Laatste update: 07:14

Ajax moet het komende zondag tegen Fortuna Sittard doen zonder de geschorste Devyne Rensch. Daardoor voert trainer John van 't Schip sowieso één wissel door in zijn basiself. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Ajax met je door.

Rensch kreeg vorige week zondag tijdens de slotfase van het thuisduel met FC Utrecht een directe rode kaart. De verdediger stapte in duel met Sam Lammers over de bal heen en raakte hem hard op zijn been. De KNVB heeft hem daarom een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Fortuna Sittard

Van 't Schip kan het gemis van Rensch opvangen met de terugkeer van Josip Sutalo. Dat lijkt ook te gaan gebeuren. De Kroaat vormt samen met Tristan Gooijer, Ahmetcan Kaplan, Jorrel Hato en Borna Sosa een vijfmansdefensie. Sivert Mannsverk en Jordan Henderson zijn de twee controleurs.

Steven Berghuis zou eventueel weer bij de wedstrijdselectie kunnen aansluiten. Sinds de Europese uitwedstrijd tegen Bodø/Glimt was de spelmaker geblesseerd. Het ziet er echter niet naar uit dat hij in de basis begint. In dat geval moeten Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson net als in de afgelopen duels als assistent van spits Brian Brobbey dienen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Mannsverk, Henderson; Hlynsson, Taylor; Brobbey.

Ajax – Fortuna Sittard begint zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!