Nieuws

Dit zijn de zaken waar Alex Kroes zich over zal moeten buigen bij Ajax

Dit zijn de zaken waar Alex Kroes zich over zal moeten buigen bij Ajax

10 maart - 17:15 Laatste update: 13 maart - 16:25

Alex Kroes gaat binnen een week aan de slag bij Ajax na een langverwachte komst. Welke dossiers krijgt de nieuwe algemeen directeur van de Amsterdammers op zijn bord? VoetbalNieuws.nl neemt je mee. 

Dit moet Alex Kroes gaan oplossen bij Ajax

Op 15 maart is het zover en gaat Kroes officieel aan de slag bij Ajax. In augustus van vorig jaar werd de komst van de 49-jarige bestuurder al aangekondigd, maar vanwege het concurrentiebeding met AZ moesten de Amsterdammers wachten. De oprichter en voormalig grootaandeelhouder van makelaarsbedrijf SEG zal onder meer een hoofdtrainer moeten uitzoeken voor Ajax. Blijft de club met John van 't Schip samenwerken of komt een nieuwe naam? Aan Kroes de taak dit uit te zoeken.

Daarnaast moet Kroes gaan kijken naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding. Met het vertrek van Saïd Ouaali is er al sinds juli van vorig jaar een gebrek bij de jeugdopleiding. Daarnaast moet Kroes zich gaan bemoeien met alle inkomende en uitgaande transfers. Het beleid van Sven Mislintat heeft een hoop schade veroorzaakt in de hoofdstad en het is aan Kroes om te helpen spelers voor de hoofdprijs te verkopen óf de miskopen toch te laten werken.

Op financieel gebied is Ajax voor het eerst in jaren niet gezond. Dit seizoen is Champions League-voetbal een illusie en werd er afgelopen zomer ook 115 miljoen euro uitgegeven. De aankopen van Mislintat hebben gezorgd voor 59 jaar aan contracten.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!