Transfernieuws

Cambuur heeft officieel beet: Van der Water strijkt neer in Leeuwarden

Cambuur heeft officieel beet: Van der Water strijkt neer in Leeuwarden

01-07-2022 15:36

Silvester van der Water mag zich officieel SC Cambuur-speler noemen. De Friezen zijn overeengekomen met Orlando City FC, waar hij nog een contract had tot 2023. De aanvaller gaat voor drie seizoenen aan de slag in Leeuwarden, met de optie op een vierde seizoen.

Hoeveel de transfersom bedraagt, is niet bekend. Het is de derde club van Van der Water in Nederland. De rechtsbuiten kwam eerder al in actie voor Almere City en Heracles Almelo. Bij laatstgenoemde club dwong hij een transfer af naar Amerika. Daar kwam hij 33 keer in actie waarin hij vijf keer doel trof. "De kwaliteiten van Silvester zijn bekend, dat heeft hij de afgelopen jaren wel laten zien", reageert technisch manager Foeke Booy op de clubsite.

"Zijn manier van spelen sluit aan bij onze speelwijze en qua persoonlijkheid past hij bij onze club en onze mensen. We zijn trots dat hij, ondanks de interesse van andere clubs, voor ons heeft gekozen." Van der Water is de tweede aanvaller die wordt aangetrokken door Cambuur. Eerder kwam Remco Balk al over van FC Utrecht.