Nieuws

Verrassing uit Italië: dit zijn de plannen van Napoli voor een nieuw stadion

Verrassing uit Italië: dit zijn de plannen van Napoli voor een nieuw stadion

8 maart - 10:36
1

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft donderdag voor een verrassing gezorgd. De 74-jarige Italiaan kondigde namelijk aan dat de Napolitanen een nieuw stadion gaan bouwen. Dit zijn de plannen voor het nieuwe stadion in Napels.

Napoli speelt al sinds 1959 in het stadion dat sinds 2020 Stadio Diego Armando Maradona heet. Zowel in 1990 als in 2019 werd het stadion gerenoveerd, maar inmiddels wordt er steeds vaker gezegd dat het onderkomen verouderd is en toe is aan een nieuwe renovatie.

Wat zijn de plannen van Napoli voor het nieuwe stadion?

Waar de verwachting was dat Napoli weer voor een renovatie van het huidige stadion zou kiezen, heeft De Laurentiis aan Italiaanse media verteld dat er een nieuw onderkomen gebouwd zal worden. Het nieuwe stadion zal in de wijk Bognoli komen, wat aan de kust ligt. Het stadion moet in 2027 in gebruik worden genomen, waarna er in 2032 ook EK-wedstrijden georganiseerd kunnen worden.

De Laurentiis geeft aan dat het renoveren van het Stadio Diego Armando Maradona niet mogelijk is door de manier waarop het is gebouwd. Ook is de nieuwe thuishaven neerzetten op de plek van het oude stadion geen optie, omdat Napoli dan lang de thuiswedstrijden in een ander stadion zal moeten afwerken.