Transfernieuws

Uitgaande zomertransfer verwacht bij Ajax: 'Denk dat we die niet meer terug zien'

Uitgaande zomertransfer verwacht bij Ajax: 'Denk dat we die niet meer terug zien'

7 maart - 14:43

Johan Inan denkt dat Benjamin Tahirovic komende zomer alweer vertrekt bij Ajax. De clubwatcher neemt in de AD Voetbalpodcast de moordende concurrentie op het Amsterdamse middenveld onder de loep. Volgens hem ligt er daarin geen rol voor de Bosniër weggelegd.

"Als je dat bij elkaar optelt, kom je al op zes à zeven man, terwijl je Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson ook nog op die positie kunt zetten", aldus Inan. "Ik vroeg toen al aan Van 't Schip hoe hij dacht dit te kunnen oplossen. Nu zie je eigenlijk dat dit een soort probleem gaat worden."

Tahirovic werd afgelopen zomer voor 7,5 miljoen euro overgenomen van AS Roma, maar heeft nog niet kunnen overtuigen. Naast hem, Taylor en Hlynsson zouden ook Sivert Manssverk, Jordan Henderson, Silvano Vos en Kian Fitz-Jim op het controlerende middenveld kunnen spelen.

"Tahirovic is eigenlijk gezien en ik ga eerlijk gezegd vanuit dat we die na de zomer niet meer terug gaan zien bij Ajax. Of dat dan tijdelijk of permanent is, dat zal nog moeten blijken, maar duidelijk is wel dat Ajax nu een overvloed aan middenvelders heeft. Komende zomer moet daar toch echt een oplossing voor komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!