Nieuws

Deense media niet mals voor Diks: 'Moet verdedigende spelhervattingen oefenen'

Deense media niet mals voor Diks: 'Moet verdedigende spelhervattingen oefenen'

7 maart - 09:28

Kevin Diks en FC Kopenhagen werden woensdagavond door Manchester City uitgeschakeld in de Champions League. De Engelsen waren voor de tweede keer met 3-1 te sterk en bekerden dus verder. Na afloop kreeg met name de Nederlandse verdediger van de Denen het zwaar te verduren. Dit is wat de Deense media over hem zeggen.

Wat zeggen de Deense media over Diks?

'Hij moet met zijn verdedigende collega's naar huis en verdedigende spelhervattingen oefenen', is de krant Tipsbladet hard voor Diks en zijn medeverdedigers. De eerste twee goals van Manchester City kwamen beide uit hoekschoppen. 'Uit standaardsituaties zou het niet mogelijk moeten zijn om binnen tien minuten twee doelpunten tegen te krijgen.'

De Nederlander ontving van de krant een twee voor zijn optreden tegen City. Alleen rechtsback Peter Ankersen en doelman Kamil Grabara kregen met een één een lagere beoordeling voor het duel. Grabara ging enorm in de fout bij de 2-0 van Julian Álvarez. 

Na afloop van het duel kon de doelman niet anders dan de hand in eigen boezem steken. "Ik kan enorm trots zijn op onze prestatie als team en ik kan tegen de jongens die voor mij speelden zeggen dat ze voor beter waren dan de wedstrijd thuis, maar dat kan ik niet voor mezelf zeggen", laat de keeper aan Viaplay weten. "Je moet blind zijn om niet te zien dat ik een doelpunt heb gekost. Ik had geen slechtere wedstrijd kunnen kiezen om dat in te doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!