Nieuws

Wanneer is de loting voor de kwartfinales van de Champions League?

Wanneer is de loting voor de kwartfinales van de Champions League?

15 maart - 08:45 Laatste update: 08:37

De laatste zestien zit erop. Het is PSV niet gelukt om bij de laatste acht ploegen van het miljoenenbal te komen, want de ploeg van Peter Bosz verloor op bezoek bij Borussia Dortmund met 2-0. Daarmee zijn alle ploegen voor de kwartfinales bekend. Wanneer is de loting eigenlijk? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda.

Het mocht niet baten voor de Eindhovenaren en na een slecht begin werd uiteindelijk het lot beslecht door Marco Reus diep in blessuretijd. Daarnaast kwalificeerde Atlético Madrid zich na strafschoppen voor de volgende ronde. Memphis Depay had vlak voor tijd de 2-1 tegen de touwen geschoten en daarom moesten de Spanjaarden verlengen tegen Inter. Daarin werd niet gescoord en zo moesten penalty's uitkomst bieden. Bayern München, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona en Arsenal hadden zich al eerder gekwalificeerd.

Loting kwartfinales Champions League kijken

Die acht ploegen mogen hoop blijven houden om uiteindelijk in de finale op Wembley te staan. Daarvoor moet dus eerst de volgende horde worden genomen. De loting voor de kwartfinales van de Champions League is op vrijdag 15 maart. Die wordt vanaf 12.00 uur ’s middags verricht in het Zwitserse Nyon en is live te zien op UEFA.com. Het is direct de laatste loting in de Champions League, want er wordt ook direct geloot voor de halve finales en wie de 'thuisspelende' ploeg is in de finale.

Wanneer worden de resterende Champions League-duels gespeeld?

De eerste wedstrijden in de kwartfinales staan gepland op 9 en 10 april. De returns vinden een week later plaats. De halve finales worden gespeeld op 30 april en 1 mei (heenduels). Op 7 en 8 mei staan de returns op de planning. Zaterdag 1 juni vindt de finale plaats in Londen op Wembley.