Breaking news

Real geeft Leipzig lesje effectiviteit en kwalificeert zich voor kwartfinales CL

Real geeft Leipzig lesje effectiviteit en kwalificeert zich voor kwartfinales CL

6 maart - 22:51

Real Madrid heeft zich ten koste van RB Leipzig gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League. De Koninklijke had in eigen huis genoeg aan een 1-1 gelijkspel, omdat het drie weken geleden al nipt zegevierde in Duitsland (0-1). De ploeg van Xavi Simons en co zal ongetwijfeld met een ongekend zuur gevoel huiswaarts keren, want het aantal kansen dat het mistte viel bijna niet op twee handen te tellen.

Simons was uiteraard de Nederlandse inbreng op het veld van het Santiago Bernabéu. De voormalig PSV'er had een groot aandeel in de mogelijkheden die Leipzig in de eerste helft creëerde. Zo stormde Loïs Openda meerdere malen op het doel van Andriy Lunin af, maar mistte hij telkens. Leipzig leek daarom een déjà-vu te gaan beleven. Drie weken geleden hadden de Duitsers ook enorme mogelijkheden, maar scoorden ze niet en ging Real er met de buit vandoor.

Dat was woensdagavond niet anders. Het fluitconcert waarop de spelers van Real in de rust werden getrakteerd, was echter symbolisch voor de eerste helft van de Madrilenen. Vlak daarvoor was Simons met een schot van afstand nog dicht bij de openingstreffer. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti moest het spel laten aan Die Roten Bullen en was zelf nogal lafjes.

Mogelijk gaf de Italiaanse oefenmeester zijn mannen in de kleedkamer een donderspeech, want in de tweede helft toonde Real zich gevaarlijker, al bleef Leipzig dat ook doen. Om en nabij de zestigste minuut opende Vinícius de voorsprong voor Real. De Braziliaan schoot hard raak in de omschakeling, maar mocht van geluk spreken dat hij überhaupt nog op het veld mocht staan. Tien minuten daarvoor liep hij namelijk hard door op Willi Orban, om vervolgens de Hongaar met twee handen in zijn keel te duwen. De VAR riep de dienstdoende scheidsrechter niet eens naar het scherm toe, waardoor Vinícius goed wegkwam met geel.

Amper een paar ogenblikken na de goal van Vinícius haalde Orban al zijn sportieve gram. De verdediger kopte de gelijkmaker binnen na een uitstekende voorzet vanaf links. Openda had daarna de 1-2 op het hoofd, maar een Spaans been zat er tussen. De Belg had, wanneer hij het vizier wat meer op scherp had staan, wellicht een hattrick kunnen maken.

Zo ver kwam het uiteindelijk niet. Real bekert met een algemene uitslag van 2-1 door naar de laatste acht en mag hoop blijven houden op de vijftiende Champions League-beker uit de clubgeschiedenis. Op vrijdag 15 maart zitten zij in ieder geval in de koker bij de loting.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!