Dit is Oscar Bobb

Wie is Oscar Bobb, het talent dat bij Manchester City in de basis staat?

6 maart om 21:14

Oscar Bobb staat woensdagavond in de basis bij Manchester City in het Champions League-duel tegen FC Kopenhagen. Voor de Noor is het pas de zesde keer dat hij aan de aftrap mag verschijnen voor de ploeg uit Manchester. Wie is Oscar Bobb? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor. 

Jong naar Engeland

Oscar Bobb werd op 12 juli 2003 geboren in Oslo. De buitenspeler nam zijn eerste stappen in het voetbal bij FK Lyn Oslo, waarna hij in 2015 naar Vålerenga Fotball vertrok. In 2019, op zijn zestiende verjaardag, haalde Manchester City het talent naar Engeland. Bij The Citizens speelde het talent vervolgens jaren in de jeugdopleiding en maakt hij sinds dit seizoen deel uit van het eerste elftal.

Echte doorbraak

Bobb breekt dit seizoen echt door bij City. De twintigjarige aanvaller speelde tot op heden achttien duels voor de Engelsen, waarvan vijf als basisspeler. In die wedstrijden wist de Noor twee doelpunten te maken en was hij twee keer aangever. Woensdagavond staat hij in het duel tegen FC Kopenhagen voor de tweede keer in de basis in de Champions League. 

Contractsituatie

Dat Bobb bij City te boek staat als groot talent, blijkt uit het contract dat de jonge aanvaller recent tekende. Eind februari verlengde de Noor namelijk zijn verbintenis tot medio 2029, waardoor de fans nog lang van de linkspoot kunnen genieten in het Etihad Stadium. Mede door zijn langlopende contract vertegenwoordigt Bobb nu al een waarde van vijftien miljoen euro.

Debuut voor Noorwegen

In oktober van vorig jaar maakte Bobb zijn debuut voor de Noorse nationale ploeg. Dat deed de aanvaller in de kwalificatiewedstrijd voor het EK op bezoek bij Cyprus, waar hij in de 63e minuut mocht invallen. Zijn eerste en tot dusver enige doelpunt voor de nationale ploeg maakte de linkspoot in de oefenwedstrijd tegen Faeröer in november. Met een goal en een assist was hij in dat duel bij beide goals aan Noorse zijde betrokken.

Wat voor speler is Oscar Bobb?

Oscar Bobb is een linksbenige speler die bij voorkeur op de rechtervleugel speelt. Ook kan hij aan de linkerkant of als aanvallende middenvelder uit de voeten. De 20-jarige aanvaller is technisch erg begaafd en staat te boek als groot talent in Noorwegen.