Nieuws

ESPN: Manchester United heeft drie namen op het oog bij mogelijk vertrek Ten Hag

ESPN: Manchester United heeft drie namen op het oog bij mogelijk vertrek Ten Hag

6 maart - 17:51 Laatste update: 18:06

De toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United blijft nog altijd onzeker. Het is namelijk nog maar de vraag of Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe eigenaar van de club, nog een seizoen langer met Ten Hag aan het roer door wil. Enkele namen werden al als mogelijke opvolgers genoemd, nu weet ESPN uit betrouwbare bronnen te melden om welke trainers het daadwerkelijk gaat.

De hoofdtak van ESPN heeft het namelijk over drie namen die als mogelijke opvolgers van Ten Hag bovenaan het lijstje van Ratcliffe op Old Trafford pronken. Zo zou United kijken naar Roberto De Zerbi (Brighton), Thomas Frank (Brentford) en de Engelse bondscoach Gareth Southgate. Begin deze maand gingen er nog geluiden over nieuwe gesprekken met de clubloze Graham Potter, maar de oud-trainer van Chelsea wordt nu niet genoemd. 'Hoewel bronnen hebben gezegd dat er nog geen beslissing is genomen over Ten Hag's toekomst door Ratcliffe, worden de opties van mogelijke opvolgers al onderzocht', zo klinkt het.

Ten Hag kwam in de zomer van 2022 over van Ajax naar Manchester United en stond al honderd wedstrijden aan het roer. In totaal werden 61 wedstrijden gewonnen, 28 verloren en eindigden er elf wedstrijden in een gelijkspel onder Ten Hag. Vorig seizoen veroverde United nog de League Cup, maar staat momenteel in de Premier League na 27 wedstrijden met 44 punten op plek zes en werd het eerder al uitgeschakeld in de Champions League. Ten Hag heeft bij United nog een contract tot medio 2025.