Nieuws

Ajax hoort oordeel van de KNVB: Rensch moet wedstrijden toekijken na rode kaart

Ajax hoort oordeel van de KNVB: Rensch moet wedstrijden toekijken na rode kaart

4 maart - 17:42

Ajax moet het wegens een schorsing enkele weken stellen zonder Devyne Rensch, zo maakt de club bekend op zijn website. De Amsterdammers hebben een schikkingsvoorstel van de KNVB geaccepteerd waardoor de verdediger in totaal twee wedstrijden toe moet kijken.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Ajax tijdens het duel met FC Utrecht, maar in de slotfase eindigde het toch in een beetje mineur. Rensch plantte zijn voet boven op de enkel van Sam Lammers, die met veel pijn naar de grond ging. Arbiter Sander van der Eijk trok op aanraden van de VAR de rode kaart.

Rensch wordt door de KNVB geschorst voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Dat voorstel heeft Ajax nu geaccepteerd, waardoor de rechtspoot de duels met Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam aan zich voorbij moet laten gaan. Op 31 maart mag Rensch weer meedoen tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

John van ‘t Schip zal flink balen van de afwezigheid van Rensch. De verdediger was één van de vijf spelers in de nieuwe vijfmans defensie van de Amsterdammers, die sinds lange tijd weer eens de nul wist te houden tegen Utrecht.