Zo verliep het bekertoernooi van FC Groningen

Zo wist FC Groningen zich te plaatsen voor de halve finale van de KNVB Beker

29 februari om 12:34

FC Groningen staat donderdagavond voor een lastige uitdaging. Het team uit de Keuken Kampioen Divisie neemt het in De Kuip op tegen Feyenoord voor de halve finale van de KNVB Beker. Hoe verliep hun bekercampagne tot dusver? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rijtje.

Eerste ronde: Rijnsburgse Boys – FC Groningen (0-1)

Net als alle andere profclubs begon de strijd om de dennenappel voor Groningen in de eerste ronde. Hierin namen de Groningers het op tegen de amateurs van Rijnsburgse Boys. Het team van Dick Lukkien had de nodige moeite met de amateurploeg. Pas in de 71ste minuut brak Groningen de ban door het doelpunt van Marvin Peersman. Na dit doelpunt werd er niet meer gescoord en dus ging de club met een minimale overwinning door naar de volgende ronde.

Tweede ronde: Willem II – FC Groningen (1-3)

In deze tweede ronde moesten Lukkien en consorten afreizen naar Tilburg voor de ontmoeting tegen Willem II. Waar Groningen tegen de amateurs met de hakken over de sloot wisten te winnen, werd het duel met Willem II eenvoudiger gewonnen. Al na 21 minuten kwam Groningen op voorsprong door het doelpunt van Luciano Valente. Na rust kwamen de Tilburgers nog terug in wedstrijd door het doelpunt van Jesse Bosch, maar na deze tegentreffer stelde Groningen orde op zaken. Door de treffers van Laros Duarte en Romano Postema wist het team met 1-3 te winnen.

Achtste finale: Excelsior – FC Groningen (0-2)

In de achtste finale werd Groningen voor het eerst dit toernooi gekoppeld aan een team uit de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior maakte het elftal van Lukkien een goede indruk en bleken ze prima opgewassen tegen het Eredivisieniveau van Excelsior. De wedstrijd ging gelijk op, maar aan het einde van de wedstrijd trok Groningen de wedstrijd naar zich toe. Door twee doelpunten in laatste twintig minuten van Postema werd er in Kralingen met 0-2 gewonnen.

Kwartfinale: FC Groningen – Fortuna Sittard (0-0, Groningen wint n.s.)

In de kwartfinale wachtte eindelijk de eerste thuiswedstrijd voor Groningen dit bekertoernooi. Wederom was de tegenstander er een uit de Eredivisie. Fortuna Sittard kwam op bezoek, maar beide teams wisten het publiek weinig spektakel te bieden. Na 90 minuten waren er nog geen doelpunten genoteerd. Ook na de verlenging stond de brilstand nog steeds op het bord, waardoor strafschoppen uitkomst tussen beide ploegen moest bieden. Beide ploegen hadden één penalty gemist voordat Peersman Groningen op 4-3 voorsprong zette in de strafschoppenserie. Mouhamed Belkheir miste de beslissende penalty voor Fortuna Sittard, waardoor FC Groningen doorstootte naar de halve finale.

Feyenoord – FC Groningen begint donderdagavond 29 februari om 20.00 uur. De winnaar plaatst zich voor de finale op 21 april tegen NEC Nijmegen.