Nieuws

Deze spits, mits hij fit is, ziet Luuk de Jong Oranje leiden tijdens het EK 2024

Deze spits, mits hij fit is, ziet Luuk de Jong Oranje leiden tijdens het EK 2024

29 februari - 10:25

Luuk de Jong ziet Memphis Depay als ideale spits voor het Nederlands elftal tijdens het EK 2024. De PSV-spits heeft zichzelf niet meer beschikbaar gesteld, maar denkt dat Depay, mits hij fit is de beste optie is. Wat zegt De Jong allemaal over de spits positie van Oranje? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Wat zegt Luuk de Jong over de spitspostitie van Oranje?

"Een topfitte Memphis Depay is altijd de beste spits van Nederland", zegt De Jong in een interview tegen Voetbal International. Daar werd de PSV-spits verkozen tot de speler van de maand februari. Na drie doelpunten tegen PEC Zwolle in de 1-7 overwinning van de Eindhovenaren is De Jong topscoorder van Nederland. Hij nam de eer over van Vangelis Pavlidis en Santiago Gimenez. 

Door zijn vele doelpunten klinkt de roep om weer mee te doen bij het Nederlands elftal van Ronald Koeman steeds luider. Toch houdt De Jong die deur stevig dicht. "Het heeft extreem goed uitgepakt voor mij. Ik kan extra rust pakken. En ik heb twee jonge kinderen, daar geniet ik enorm van. Tuurlijk, ik heb ook van het Nederlands elftal genoten. Ik heb daar hele mooie jaren gehad, maar nu is het voor mij het moment om aan mezelf te denken."

Wat zegt De Jong over andere spitsen?

Ook Brian Brobbey kan rekenen op complimenten van zijn rivaal. "Er zijn ook andere jongens goed bezig. Brian Brobbey maakt een hele goede ontwikkeling door. Een hele goede teamspeler en een echt aanspeelpunt", zegt De Jong. "Met jongens met veel beweging eromheen. Die hebben we in Nederland. Maar er zijn meerdere opties; Zirkzee bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!