Nieuws

Dit verwacht Lukkien van zijn ploeg in de halve finale tegen Feyenoord

Dit verwacht Lukkien van zijn ploeg in de halve finale tegen Feyenoord

29 februari - 07:55 Laatste update: 07:55

FC Groningen reist donderdagavond af naar Rotterdam voor de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord. Trainer Dick Lukkien weet dat zijn ploeg voor een enorme uitdaging staat. Dit is wat de oefenmeester van zijn spelers verwacht.

"Het gezegde is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En op dat wonder moeten wij spelen. Het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een hell of a job", zegt Lukkien op de officiële clubkanalen over de uitdaging die FC Groningen wacht. "Daar waar mogelijk moeten we proberen ons eigen spel te spelen en ons vrij voelen om te durven voetballen."

Wat verwacht Lukkien van zijn team?

"Ik ben heel benieuwd hoe we daarop gaan reageren", zegt de trainer over de volle Kuip. Als ploeg die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie is De Trots van het Noorden niet gewend om voor zo'n groot publiek te spelen. "Feyenoord is vaardig aan de bal en kenmerkt zich door de vele positiewisselingen. Het gaat erom dat wij snel herkennen wat er gebeurt in het veld en daarop anticiperen. We moeten op de toppen van ons kunnen spelen", eist Lukkien van zijn spelers.