Nieuws

'United-transfer van Malacia op losse schroeven door inmenging van vader'

'United-transfer van Malacia op losse schroeven door inmenging van vader'

01-07-2022 10:56 Laatste update: 11:03

De transfer van Tyrell Malacia naar Manchester United loopt vertraging op door problemen rondom de vertegenwoordiging van de verdediger. The Athletic meldt dat de linksback zich door zijn vader laat bijstaan in plaats van door zaakwaarnemer Ali Dursun en dat voor problemen zorgt.

Er ligt een contract voor Malacia klaar op Old Trafford, nadat Manchester United een akkoord bereikt heeft met Feyenoord over een transfersom van vijftien miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen. Daarnaast zou de Stadionclub ook een doorverkoopclausule hebben bedongen. 

De onderhandelingen over de persoonlijke voorwaarden zullen nog enige tijd vergen, aangezien Malacia volgens The Athletic heeft besloten dat zijn vader hem bijstaat in de onderhandelingen. Dat zorgt voor 'complicaties', aangezien hij niet gemachtigd is om de deal uit te voeren. Ali Dursun is de gebruikelijke zaakwaarnemer van de vleugelverdediger, maar Malacia zou geen prijs hebben gesteld op diens aanwezigheid. Het is onduidelijk wat de beweegredenen van de international zijn.

Tegelijkertijd is Dursun de vertegenwoordiger van Frenkie de Jong. Het is nog onbekend of deze situatie van invloed is op de eventuele overgang van de FC Barcelona-middenvelder naar de ploeg van manager Erik ten Hag. Naar verluidt hebben beide clubs al overeenstemming bereikt over de transfersom: 85 miljoen euro, inclusief twintig miljoen aan bonussen.