Nieuws

Dit zijn de Feyenoord-trainers met de meeste Europese wedstrijden achter hun naam

Dit zijn de Feyenoord-trainers met de meeste Europese wedstrijden achter hun naam

26 februari - 13:01

Arne Slot verloor in de Europa League van AS Roma, maar mocht toch trots zijn na afloop. Het was voor de trainer zijn 36ste Europese wedstrijd voor Feyenoord en is daarmee de nieuwe recordhouder. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke trainers de meeste Europese wedstrijden op de bank zaten bij de Rotterdammers.  

Feyenoord verloor vorige week na strafschoppen van AS Roma en werd daardoor uitgeschakeld in de Europa League. Trainer Arne Slot had na afloop toch iets te vieren, want na de wedstrijd in Rome is hij de Feyenoord-trainer met de meeste Europese wedstrijden achter zijn naam. De oefenmeester zat voor de 36ste keer op de bank als trainer van de Rotterdammers tijdens een Europees duel.

Europese wedstrijden Feyenoord onder Slot

De Europese loopbaan bij Feyenoord voor Slot begon met een wedstrijd tegen FC Drita tijdens de voorronde van de Conference League. Na wedstrijden tegen FC Luzern en Elfsborg uit Zweden bereikten de Rotterdammers de groepsfase van het toernooi. In die groepsfase rekende Slot en consorten af met Maccabi Haifa, Slavia Praag en Union Berlin. Uiteindelijk haalde Feyenoord zelfs de finale van de Conference League, maar die werd verloren tegen AS Roma.

 Een jaar later was Feyenoord actief in de groepsfase van de Europa League. Er werd in de poule afgerekend met Lazio, FC Midtjylland en Sturm Graz. Het waren echter weer de Romeinen die roet in het eten van Rotterdammers gooiden. In de kwartfinale van de Europa League was Roma na een verlenging te sterk voor het team van Slot. Dit seizoen speelde Feyenoord nog een treetje hoger. In de Champions League werden zij derde in een poule met Atletico Madrid, Lazio en Celtic.

Welke trainer gaat Slot voorbij qua aantal Europese wedstrijden?

Door zijn 36ste wedstrijd gaat Slot Bert van Marwijk voorbij als trainer met de meeste Europese wedstrijden namens de club uit Rotterdam-Zuid. Van Marwijk won in 2002 de UEFA-cup met Feyenoord en coachte het team in totaal 35 keer in Europees verband. De top drie van de Rotterdammers wordt gecompleteerd door Ernst Happel, die 21 keer voor de groep stond.

Europese wedstrijden als Feyenoord-trainer

Arne Slot: 36 wedstrijden
Bert van Marwijk: 35 wedstrijden
Ernst Happel: 21 wedstrijden
Vaclav Jezek: 19 wedstrijden
Willem Van Hanegem: 18 wedstrijden
Arie Haan: 17 wedstrijden
Wiel Coerver: 16 wedstrijden
Leo Beenhakker: 16 wedstrijden
Franz Fuchs: 14 wedstrijden
Giovanni van Bronckhorst: 14 wedstrijden

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!