Volgend kind van de club keert terug: Lyon contracteert Frans wereldkampioen

1 juli 2022 om 10:38

Corentin Tolisso is officieel speler van Olympique Lyon. De Franse wereldkampioen van 2018 liep uit zijn contract bij Bayern München en was zodoende gratis op te pikken voor de ploeg van trainer Peter Bosz. Daardoor heeft de Nederlandse trainer komend seizoen de beschikking over twee internationale toppers.

Na de komst van Alexandre Lacazette - transfervrij overgekomen van Arsenal - keert het volgende kind van de club terug in Zuid-Frankrijk. De middenvelder heeft een contract ondertekent tot medio 2027. De inmiddels 27-jarige Tolisso werd in 2017 nog voor 37 miljoen euro verkocht aan Der Rekordmeister en keert nu dus 'gratis' terug.

Bij Bayern München was Tolisso in zijn eerste seizoen nog geregeld basisspeler, totdat hij een zware knieblessure opliep in het seizoen 2018/19. Vervolgens wist de international van Frankrijk nooit meer een vaste waarde te worden op het middenveld van de Duitse grootmacht.

Tolisso kan zijn geluk niet op na zijn terugkeer bij Les Gones. "Ik ben erg blij om terug te komen en deel uit te maken van het nieuwe project van de club", zegt hij op de clubsite. "Lyon is mijn stad, waar ik ben opgegroeid, waar ik me goed voel en waar ik met veel plezier terugkom."