Nieuws

Welke club uit de Eredivisie heeft de jongste selectie dit seizoen?

Welke club uit de Eredivisie heeft de jongste selectie dit seizoen?

26 februari - 12:15

De Eredivisie staat wereldwijd te boek als een talentvolle competitie waar weer jeugd de kans krijgt. Bij Ajax is zeventienjarige Jorrel Hato al onbetwiste basisspeler. Maar er zijn meer club waar de gemiddelde leeftijd  bijzonder laag ligt. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke ploegen het jongst zijn in de Eredivisie.

Welk team heeft de jongste selectie?

Ajax presteert dit seizoen ver ondermaats. De Amsterdammers staan op dit moment vijfde in de Eredivisie. Mogelijke oorzaak is dat de gemiddelde leeftijd van de selectie erg laag ligt bij de Amsterdamse club. Met een gemiddelde leeftijd van 22,2 jaar heeft Ajax de jongste selectie van de eredivisie. Hato heeft ondanks zijn zeventienjarige leeftijd nog geen minuut gemist dit seizoen voor de Amsterdammers. Nog niet eerder was gemiddelde leeftijd van de selectie zo laag als dit seizoen. Vorig seizoen lag de gemiddelde leeftijd van de Amsterdammers nog op 24,7 jaar.

Welke teams hebben ook een jonge selectie?

De ploegen die in de buurt van de Amsterdammers staan zijn wat logischer. Excelsior is de nummer twee qua leeftijd op de lijst met een gemiddelde leeftijd van 22,7 jaar. Ook FC Volendam blijft qua gemiddelde leeftijd onder de 23 jaar. Met een leeftijd van 22,8 jaar gemiddeld completeren zij de top drie qua jongste selecties. Ook de Volendammers hebben een tiener in de gelederen die nog geen minuut miste. Doelman Mio Backhaus kwam tot dusver in elke wedstrijd in actie voor de Noord-Hollanders.

Dit zijn de jongste selecties van de Eredivisie

Ajax: 22,2 jaar
Excelsior: 22,7 jaar
FC Volendam: 22,8 jaar
AZ: 23,6 jaar
Feyenoord: 23,8 jaar
Vitesse: 24,1 jaar

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!