Nieuws

Van 't Schip helder over keuze van vijf verdedigers: 'Moment om te veranderen'

Van 't Schip helder over keuze van vijf verdedigers: 'Moment om te veranderen'

25 februari - 16:40

John van 't Schip was zeer duidelijk over zijn keuze om te breken met de Ajax-traditie van een 4-3-3 formatie. Aan de grondslag daarvan lag het ontbreken van twee cruciale spelers voor de Amsterdammers. Ook Jordan Henderson zal niet in de basisopstelling verschijnen.

"We hebben het er natuurlijk wel al over gehad en tegen Bodø/Glimt hadden we al consessies gedaan", vertelt Van 't Schip aan het begin van de wedstrijd voor de camera's van ESPN. "Daarbij zijn zowel Steven Berghuis als Steven Bergwijn uitgeschakeld. We zijn nu op het moment aangekomen dat ik het systeem moet veranderen. Wij geloven dat dit de beste optie is."

Hoewel de opstelling van Ajax anders is verwacht de trainer van de Amsterdammers niet dat het spel van zijn ploeg gaat veranderen. "De vleugels zijn alsnog bezet, al zal dat waarschijnlijk iets lager zijn. Toch zullen Gaaei en Sosa ook in momenten heel hoog moeten gaan staan en de formatie op het middenveld verandert ook niet. We zullen ons gewoon aan de automatismes moeten houden."

Brian Brobbey werd tijdens de Conference League wedstrijd tegen Bodø/Glimt nog gewisseld vanwege een vermeende blessure, maar tegen AZ zal hij gewoon vanaf het begin starten. Door de vijfmans verdediging lijkt het alsof Ajax gaat verdedigen, maar niets is minder waar volgens Van 't Schip. "We moeten ook de juiste momenten zoeken om druk te zetten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!