Nieuws

 Dit zegt Arteta over mogelijke rentree Oranje-international bij Arsenal

Dit zegt Arteta over mogelijke rentree Oranje-international bij Arsenal

23 februari - 20:26 Laatste update: 20:37

Jurriën Timber zet goede stappen in zijn revalidatie. Op het persmoment van Arsenal sprak trainer Mike Arteta over het herstel van de Nederlander. Ook besprak Spanjaard wanneer Timber mogelijk weer in actie kan komen voor The Gunners.

De centrale verdediger maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Arsenal, maar raakte in augustus al zwaar geblesseerd. Tegen Nottingham Forest scheurde de verdediger zijn kruisband af en sindsdien zit hij in de lappenmand.

Dit zegt Arteta over het herstel van Timber

Arteta ziet dat Timber de nodige progressie maakt in zijn herstel. "Hij doet het heel goed", vertelt de trainer op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Newcastle United. "Ik heb echt de hoop dat hij dit seizoen nog in actie gaat komen. Hij is al met enkele spelers op het veld geweest. De aankomende weken zal hij bij ons nog wat meer dingen op het veld gaan doen", aldus de oefenmeester.

Timber maakte in zijn eerste weken een goede indruk bij de club uit Noord-Londen en zijn trainer mist de verdediger behoorlijk. "Qua zelfvertrouwen, qua conditie. Het was een enorme klap dat hij bij ons wegviel. Iedereen kon vanaf dag één zien wat hij ons zou brengen. Zijn veelzijdigheid, zijn kwaliteit en zijn leiderschap. Hij bracht iets wat wij in onze defensie niet hadden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!