Opstelling Oranje Leeuwinnen tegen Spanje

Opstelling Oranje Leeuwinnen bekend: Miedema toch fit genoeg om te starten

23 februari om 20:00
Laatste update: 23 februari om 19:59

De Oranje vrouwen spelen vanavond tegen Spanje voor de halve finales van de Nations League. Andries Jonker heeft zijn opstelling voor deze wedstrijd bekend gemaakt.

Daphne van Domselaar staat onder de lat. Voor haar staat een centraal duo, bestaande uit Caitlin Dijkstra en Dominique Jansen. Esmee Brugts en Kerstin Casparij bekleden de flanken van de achterhoede. Sherida Spitse zal samen met Jackie Groenen de controle op het middenveld behouden. Daniëlle van de Donk zal als meest vooruitgeschoven middenvelder spelen. Beerensteyn en Martens gaan voorin samen op jacht naar doelpunten tegen de Spanjaarden. Zij worden vergezeld door Vivian Miedema, die toch fit genoeg is om te spelen en zal starten in de spits.

Jonker kende de nodige personele problemen in aanloop naar het duel tegen Spanje. Jill Roord kampt al lange tijd met een knieblessure. Victoria Pelova reisde wel mee, maar bleek niet fit genoeg te zijn om minuten te gaan maken. Haar positie op de rechterflank wordt ingevuld door Kerstin Casparij. Ook Jackie Groenen, Lineth Beerensteyn en Shanice van de Sanden kampten op de afsluitende training met pijntjes, maar de twee eerstgenoemden kunnen wel starten tegen Spanje.

Spanje – Nederland begint vrijdagavond om 21.00 uur in het Olympisch Stadion van Sevilla. VoetbalNieuws.nl zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd.

Opstelling Nederland: Van Domselaar; Dijkstra, Spitse, Janssen; Casparij, Van de Donk, Groenen, Brugts; Miedema; Beerensteyn, Martens.